Το Συναίσθημα του ζευγαριού με το φωτογράφο του και η διαδικασία του γάμου


Φτάνει η ημέρα που περιμένατε! Η ημέρα του γάμου σας.

Ετοιμασίες αγωνία, άγχος ώστε να προετοιμαστείτε σωστά.
Μέσα στις προετοιμασίες που πρέπει να σκεφτείτε είναι και η επιλογή του φωτογράφου που θα καλύψει τις στιγμές σας.

Η δουλειά ενός σωστού φωτογράφου ξεκινάει πολύ νωρίτερα από την ημέρα του γάμου και τελειώνει πολλές ημέρες αργότερα (ή και μήνες ανάλογα με την δική σας συνεργασία μαζί του).
Ένας σωστός φωτογράφος έχει την πλήρη ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του μυστηρίου. Ο φωτογράφος του γάμου σου είναι ο διευθυντής ορχήστρας που συντονίζει όλα τα όργανα για το σωστό αποτέλεσμα του συνόλου της πιο ωραίας μέρας της ζωής σας.
Αν ο φωτογράφος «δεν σου κάτσει καλά», μην συνεργαστείς μαζί του. Το ίδιο φυσικά πρέπει να κάνει και ο φωτογράφος αντίστοιχα.
Για να κάτσει καλά αυτό το ζευγάρι θα πρέπει να έχει πολλές συναντήσεις με τον φωτογράφο και μετά το κλείσιμο της σμφωνίας, έτσι ώστε την ημέρα του γάμου να νοιώθει ότι μπαίνει στο σπίτι του ένας φίλος.

Ένας σωστός φωτογράφος θα πει στο ζευγάρι πολλά μικρά μυστικά τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα!
Μη ξεχνάτε πως ένας επαγγελματίας φωτογράφος έχει μεγάλη εμπειρία γιατί έχει φωτογραφίσει πολλούς γάμους. Έχει γνωρίσει πολλές νύφες,πολλούς γαμπρούς, πολλούς γονείς και κουμπάρους, αλλά και καλεσμένους. Έχει συναντήσει όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να βρεθούν μπροστά στο ζευγάρι την ημέρα του γάμου.

Είναι πολύ σημαντικό το συναίσθημα του ζευγαριού με το φωτογράφο του στη διαδικασία του γάμου… ιδιαίτερα την ημέρα του μυστηρίου!
Σκεφτείτε μόνο ότι είναι ίσως ο άνθρωπος με τον οποίο θα περάσετε μαζί τις περισσότερες ώρες εκείνης της ημέρας (από νωρίς το απόγευμα στην προετοιμασία σας έως νωρίς το επόμενο πρωί στη γαμήλια δεξίωση).
Ο επαγγελματίας φωτογράφος, αυτός που έχει πάθος με τη δουλειά του, ενδιαφέρετε περισσότερο από εσάς  «πονάει» για το σωστό αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχει!
Άλλωστε, το άρτιο αποτέλεσμα και η καλλιέργεια δυνατών διαπροσωπικών σχέσεων είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη δουλειά του!
Σε ένα ιδανικό κόσμο για τη φωτογραφία γάμου, τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσει το ζευγάρι για να κλείσει το φωτογράφο του θα ήταν:

 1. Να είναι επαγγελματίας και να διατηρεί κατάστημα. (Προτιμήστε φωτογράφο που έχει έδρα. Κατάστημα, γραφείο κτλ ώστε να ξέρετε που μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Φυσικά η έδρα του θα πρέπει να αναγράφεται και στο site του ώστε ακόμα και να μην χρειαστεί να τον επισκεφθείτε να γνωρίζετε που βρίσκεται. Επίσης βασικό θα πρέπει να διαθέτει φορολογικά στοιχεία ώστε να είστε καλυμμένοι και προστατευμένοι ως πελάτες. Τα τελευταία χρόνια πολλοί πλασάρονται ως φωτογράφοι γάμου προσπαθώντας να έχουν ένα extra εισόδημα χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη συνέπεια και επαγγελματισμό. Οπότε το πρόβλημα μεταφέρεται τελικά και σ εσάς που τους επιλέγετε λόγω του χαμηλότερου πιθανόν κόστους, χωρίς όμως να καλύπτεστε από τίποτα ως πελάτες.)
 2. Ποιότητα δουλειάς (ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από το αρχείο του, εάν σας δίνει το δικαίωμα να έχετε την επιλογή  των φωτογραφιών σε όλα τα άλμπουμ ή με ποιον τρόπο επιλέγει ο ίδιος τις φωτογραφίες (που τις περισσότερες φορές είναι και προτιμότερο για το σωστό αποτέλεσμα στο ψηφιακό άλμπουμ) που θα πάρετε και να έχετε εσείς τον τελευταίο λόγο πριν την εκτύπωση του άλμπουμ σας για τυχόν διορθώσεις, εάν σας δίνει εγγύηση κατασκευής στην αντοχή στον χρόνο, επισκευή ή αντικατάσταση των άλμπουμ γάμου ή βάπτισης και των DVD, κ.ά.)
 3. Συναίσθημα (Όλα όσα γράψαμε παραπάνω και ακόμη περισσότερα ώστε να επιτευχθεί το άρτιο αποτέλεσμα και αυτό θα το καταλάβετε όταν περάσει λίγο χρονικό διάστημα από την ημέρα του γάμου σας και πάρετε στα χέρια σας το άλμπουμ σας.
  Να σας δίνει την ευκαιρία να έχετε πολλές συναντήσεις μαζί του (ώστε να συζητήσετε τα διαδικαστικά της προετοιμασίας για να είναι όλα σωστά εκείνη την ημέρα και να γνωριστείτε καλά ώστε να υπάρξει καλή συνεργασία την ημέρα του γάμου ώστε να είναι αόρατος εάν είναι δυνατόν εκείνη την ημέρα αλλά να αποδώσει το σωστό αποτέλεσμα, αλλά και μετά την ημέρα του γάμου, γιατί υπάρχει μεγάλη συνέχεια και μετά από αυτήν).
 4. Να καταλάβετε με ποιον τρόπο προτιμά να φωτογραφίζει (στημένα ή αυθόρμητα) και να επιλέξετε ανάλογα το τι ζητάτε εσείς και αν χρειαστεί να επιλέξετε το στημένο αν σας δίνει την ευκαιρία της προετοιμασίας (ιδανικό για μας θα ήταν η αυθόρμητη φωτογράφιση γιατί αυτή θα δώσει το πραγματικό συναίσθημα της μέρας ώστε να μείνει αναλλοίωτο στον χρόνο) .
 5. Τιμή. Σκεφτείτε κάτι (και το γράφω ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη για το αν δεν σας ακουστεί καλά): το να ξοδεύεις κάποιο σεβαστό ποσό για νυφικό και κοστούμι, στολισμό, λουλούδια, δεξίωση να πετάς λεφτά στην ορχήστρα ή τις σαμπάνιες και να προσπαθείς να επενδύσεις όσο το δυνατόν λιγότερα στη φωτογραφία, είναι σαν να μην δίνεις εσύ ο ίδιος αξία σε αυτά που έχεις σχεδιάσει με κόπο για την ημέρα του γάμου σου… Στο τέλος της ημέρας, πόση αξία θα έχει ένα πανέμορφο σκηνικό άσχημα ή καθόλου φωτογραφημένο;
 6. Να ζητήσετε από τον φωτογράφο να υπογράψετε ιδιωτικό συμφωνητικό κατά το κλείσιμο της συμφωνίας. Αυτό εξασφαλίζει την συνέπεια από την μεριά του φωτογράφου και σας καλύπτει σε οποιαδήποτε περίπτωση. Φυσικά το ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να περιέχει τα φορολογικά στοιχεία και να είναι υπογεγραμμένο και από τους δύο, ζευγάρι και φωτογράφο.
 7. Διάθεση. Εσείς και η διάθεση σας είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό για κάθε φωτογράφο γάμου!
  (Εξηγήστε στον fotografo τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε αυτές τις στιγμές και ο τρόπος που θα θέλατε να τις εκφράσετε! Αυτό τελικά περνάει στο κόσμο. Τελικά η δική σας διάθεση είναι αυτό που καταγράφει ο φωτογραφικός μας φακός και αυτό είναι που θα έχετε να θυμάστε για την υπόλοιπη ζωή σας! )

Είναι λάθος αυτό που πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως πρέπει να κινηθούν ανάλογα με το τι θα πει ή τι θέλει ο κόσμος.
Η ημέρα του δικού σας γάμου είναι η δική σας ημέρα, η ημέρα του γαμπρού και της νύφης και πρέπει να την ζήσετε όπως σας αξίζει.

Ζήστε την.